Over Urologie

Op de afdeling Urologie van het Catharina Ziekenhuis kunt u terecht voor problemen aan de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen. Onze urologen onderzoeken en behandelen aandoeningen van nieren, urineleiders, blaas, plasbuis, prostaat, penis en het scrotum en geven u persoonlijk advies.

De afdeling Urologie beschikt over een Urologisch Behandelcentrum, een multidisciplinair bekkenbodemteam en voor nierstenen kunt u terecht bij de Niersteenstraat. Daarnaast worden er op de polikliniek Urologie ook onderzoeken en behandelingen op oncologisch/urologisch gebied uitgevoerd. In het Prostaatkanker adviescentrum werken we onder andere met brachytherapie, een nieuwe behandeltechniek via inwendige bestraling. Het Catharina Ziekenhuis maakt onderdeel uit van de Prosper Prostaatkanker Samenwerkende Ziekenhuizen.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

Vragenlijst verpleegafdeling Urologie

Urologisch Behandelcentrum

In oktober 2008 openden we het Urologisch Behandelcentrum (UBC). In het UBC behandelen onze urologen diverse aandoeningen aan urinewegen en geslachtsorganen. Alle ruimtes voor onderzoek en behandelingen zijn ondergebracht op één locatie in het Catharina Ziekenhuis. Het UBC beschikt over een eigen röntgenkamer.

Behandelingen

In het UBC kunt u terecht voor de volgende onderzoeken en behandelingen:

  • Het plaatsen van katheters (dun buisje waardoor urine het lichaam kan verlaten);
  • Echografie (foto);
  • Blaasonderzoek (door middel van flexibele camera’s);
  • Straalkrachtmeting (uroflowmetrie);
  • Drukmeting van de blaas;
  • Blaasspoelingen
  • Afnemen nier- en prostaatbiopt.

Afspraak maken

Bel het Urologisch Behandel Centrum 040 - 239 70 40

Spreekuur op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Routenummer

U vindt het Urologisch Behandel Centrum via route 130.

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Maak dan een afspraak.