Voorzieningen

Als u als patiënt in het Catharina Ziekenhuis verblijft, bieden we u diverse voorzieningen en services.


Eten en drinken voor de patiënt

Een goede voeding kan bijdragen aan een snellere genezing. Wij besteden daarom veel zorg aan de maaltijden. Wanneer u als patiënt bent opgenomen, krijgt u drie keer per dag een maaltijd. Voor de warme avondmaaltijd kunt u kiezen uit een menu: u krijgt een bestelkaart, waarop u aangeeft wat u wilt eten. Naast de ochtend en middagmaaltijd komen de voedingsassistenten tussendoor ook drie keer per dag met de broodserveerwagen aan bed. Tijdens deze vaste momenten biedt de voedingsassistent u koffie, thee of andere dranken aan. De voedingsassistenten letten scherp op diëten, allergieën, vegetarisch eten of aangepast eten vanwege een religie.


Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur geopend. Uiteraard dienen bezoekers zich te houden aan de 1,5 meter afstand. Het restaurant is hierop ingericht.

Espressobar

De Espressobar is geopend van maandag tot en met zaterdag van 06.30 tot 20.30 uur. Op zondag is de Espressobar open van 08.30 tot 20.30 uur. Wij houden ons aan de RIVM-richtlijnen.


Shop 'n go

De shop 'n go is het verlengstuk van de espressobar. Het assortiment is uitgebreider dan aan de bar. Van een ruim assortiment aan sandwiches, salades, vers fruit, verse snoepgroenten, cadeaumandjes met fruit en andere lekkernijen. Geen tijd, maar wel zin? Goed nieuws! Het hele aanbod is ook 'to go'. Handig voor onderweg. Neem contact op voor onze openingstijden


Patiëntenregistratie

In de centrale hal vindt u de balie van de Patiëntenregistratie. Bij deze balie kunt u een patiëntenpas laten maken of uw persoonlijke gegevens wijzigen. Patiëntenregistratie is op werkdagen geopend tussen 08.00 en 17.00 uur. Neemt u voor het maken van een patiëntenpas een geldig identiteitsbewijs mee (bij voorkeur uw paspoort).


Catharina Apotheek

Na uw bezoek aan de polikliniek of na een ziekenhuisopname kunt u direct bij de Catharina Apotheek terecht voor uw medicijnen op recept. De apotheek beschikt over een ruim assortiment geneesmiddelen, waardoor we veel specialistische medicijnen direct kunnen leveren. Ook kunt u in de Catharina Apotheek terecht voor zelfzorgmiddelen zoals neusspray, vitaminepillen of paracetamol. Lees meer over de Catharina Apotheek.


Internet, telefonie, radio en televisie

Er zijn in het Catharina Ziekenhuis diverse voorzieningen om gebruik te maken van internet, telefonie, radio en televisie: 

Internet

In het Catharina Ziekenhuis is het mogelijk om gebruik te maken van draadloos internet via onze WiFi-verbinding 'Catharina-guest'. Daarvoor gebruikt u uw eigen laptop, smartphone of tablet. Op de meeste verpleegafdelingen kunt u ook gratis gebruikmaken van het draadloos internet. Vraagt u de verpleegkundige voor meer informatie of lees er alles over in de flyer 'WiFi op de verpleegafdeling'

Telefonie

Op de verpleegkamers is geen telefoon aanwezig. Patiënten kunnen bellen en gebeld worden met/op hun eigen mobiele telefoon. Heeft u geen mobiele telefoon? Vraag dan aan de verpleegkundige naar de mogelijkheden. Op de meeste plaatsen in het Catharina Ziekenhuis is mobiel bellen toegestaan. Alleen in de rode zones is het verboden en dient u uw telefoon helemaal uit te schakelen.

Televisie

Als u in het Catharina Ziekenhuis ligt kunt u gratis gebruik maken van radio en televisie.

Het Catharina Ziekenhuis is niet aansprakelijk voor vermissing, diefstal of beschadiging van apparatuur zoals laptops, mobiele telefoons en dergelijke. Het is niet toegestaan om privé radio’s of televisies op de kamer te zetten. 


Kapper, pedicure en schoonheidsspecialist

Wilt u graag een bezoek brengen aan de kapper? Dat kan bij ons in het ziekenhuis. U vindt de kapsalon in de centrale hal. U kunt het beste vooraf een afspraak maken door te bellen naar: 040 - 239 86 63. Via dit nummer kunt u ook een afspraak maken met een pedicure, die voor behandeling naar uw afdeling komt. Met de schoonheidsspecialiste kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 040 - 239 86 65. Alle behandelingen dienen contant of pin betaald te worden. De kapsalon is geopend van:

Ons ziekenhuis heeft een eigen kapsalon. U vindt de kapper in de centrale entreehal. Voor een bezoek aan de kapper kunt u een afspraak maken via +31 (0) 40 - 239 86 63. De kapsalon is geopend van maandag t / m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur.

Leeswinkel AKO

Even ontspannen in de AKO. Met meer dan 1000 boeken en 500 verschillende tijdschriften heeft deze boekhandel een breed assortiment, ook biedt zij wenskaarten, cadeaukaarten, ballonnen en schrijfwaren aan. U vindt de AKO leeswinkel in de centrale hal, naast de patiëntenregistratie en tegenover de Catharina apotheek.

Vanaf maandag 3 mei gaan wij weer open van 9-17 uur.


Bloemen- en cadeauwinkel Gloriosa Bloemen

In de centrale hal vindt u bloemen- en cadeauwinkel Gloriosa Bloemen. Naast boeketten, bloemen en planten verkoopt Gloriosa Bloemen ook andere cadeauartikelen, dus voor elke gelegenheid is er een mooi cadeau te vinden!

De winkel in ons ziekenhuis is 7 dagen per week geopend (behalve op feestdagen): maandag t / m vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.


Cadeauwinkel Kadoplezier

In de centrale hal vindt u cadeauwinkel Kadoplezier. Deze winkel beschikt over een grote diversiteit aan producten, zoals spellen, cadeaus voor baby’s, hoeden, sjaals, fotolijsten en interieur artikelen. Voor elke gelegenheid vindt u hier een cadeau! Kadoplezier is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 19.00 uur en op zaterdag en zondag wisselende openingstijden i.v.m. Covid-19.


Lingeriespecialist Livera

Nachtkleding of ondergoed nodig? Lingeriespecialist Livera, gevestigd in de centrale hal, heeft nachtmode voor vrouwen en mannen en lingerie in het assortiment. De openingstijden van de winkel zijn maandag t / m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.


Hulpmiddelenplein Livit, Medicura, Bosman

Wilt u ook de juiste hulpmiddelen direct vanuit het ziekenhuis mee naar huis nemen of alvast bestellen? U bent van harte welkom bij Hulpmiddelenplein Livit, Medicura, Bosman in de centrale hal. Naast rolstoelen en krukken is het mogelijk hier orthopedische hulpmiddelen zoals schoenen, braces, protheses, redressiehelmen, steunzolen en kousen aan te laten meten en te bestellen. Maar ook voor hulpmiddelen met betrekking tot diabetes, incontinentie, wondverzorging, stomazorg en urologie kunt u hier terecht. Het Hulpmiddelenplein is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. U vindt deze winkel in de centrale hal.


Kapel en gebedsruimte

De kapel en gebedsruimte op de tweede etage is dag en nacht open voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van stilte. Het maakt niet uit welke geloofsovertuiging u heeft. U kunt terecht bij Maria om een kaarsje op te steken of iets op te schrijven in het intentieboek. Moslims vinden er een gebedsruimte en wasruimte voor de rituele wassing. Kijk voor meer informatie bij de afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek.


Rolstoel

Rolstoelen staan buiten, onder de luifel bij de hoofdingang en ook binnen in de hal naast de welkomstbalie. U (of uw begeleider) kunt deze binnen het ziekenhuis gebruiken voor een borg van € 1,-. Na terugplaatsing kunt u de euro weer terugnemen.


Catharina Ziekenhuis = rookvrij

Vanaf 1 november 2019 is het Catharina Ziekenhuis volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij.

Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.