Ga direct naar:

Uw bloed geeft de specialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum veel informatie over de gezondheid van uw hart. Aan de hand van een bloedonderzoek kunnen de artsen vaststellen of uw hart goed werkt.

Wat is een bloedonderzoek?

Bij een bloedonderzoek wordt er bij u bloed afgenomen (bloedprikken). Dit bloed wordt onderzocht in het Algemeen Klinisch Laboratorium van het ziekenhuis. In dit laboratorium meten we bijvoorbeeld het vetgehalte in uw bloed (cholesterol). Ook kunnen de specialisten aan de hand van de hoeveelheid creatinekinase (CK) in uw bloed vaststellen of u een hartaanval heeft gehad.

Waneer wordt een bloedonderzoek uitgevoerd?

Met een bloedonderzoek kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis vaststellen of uw hart goed werkt. Het bloed geeft de artsen van ons Hart- en vaatcentrum een groot aantal aanwijzingen over de gezondheid van hart en vaten. Een hoog gehalte cholesterol geeft bijvoorbeeld een grote kans op een hartinfarct. De aanwezigheid van bepaalde stoffen (bijvoorbeeld creatinekinase) in het bloed kan aantonen dat u een hartaanval heeft gehad of last hebt van hartfalen.

Expertise en ervaring

Ons team van cardiothoracaal chirurgen, cardiologen en anesthesiologen heeft veel ervaring in het onderzoeken van hartklachten. De cardiothoracaal chirurgen onderzoeken ook voortdurend welke technieken het beste zijn voor onze patiënten en staan bovendien bekend om hun expertise op het gebied van hart-longchirurgie.

Hoe werkt een bloedonderzoek?

Bij het bloedprikken wordt er rond de bovenarm een stuwband aangespannen waardoor de aders in de onderarm opzwellen en beter zichtbaar worden. Een ader wordt aangeprikt en een kleine hoeveelheid bloed loopt via de naald in een buisje. Het bloedmonster wordt onderzocht in het Algemeen Klinisch Laboratorium van het Catharina Ziekenhuis.

Deel deze pagina

Reacties op dit onderzoek (0)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Schrijf als eerste een reactie!

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering