Ga direct naar:

In het Catharina Hart- en Vaatcentrum werken we met remote care. Door gebruik te maken van deze slimme techniek hoeven hartpatiënten die een ICD, pacemaker of reveal linq dragen minder vaak voor een controle naar ons ziekenhuis te komen.

Wat is remote care?

Een ICD, pacemaker of reveal linq wordt gedragen door patiënten die last hebben van hartritmestoornissen.

Patiënten die aangesloten zijn op remote care staan door middel van een transmitter in contact met de gespecialiseerde verpleegkundigen van het Catharina Hart- en Vaatcentrum. Iedere nacht wanneer de patiënt ligt te slapen maakt de transmitter automatisch contact met de ICD, pacemaker of reveal linq van de patiënt.

Als er gegevens in staan die van belang zijn, worden die automatisch door de transmitter naar de verpleegkundigen gestuurd. Als er geen bijzonderheden zijn, gebeurt er niets. Op dit moment maken ruim 1.500 van onze patiënten gebruik van deze techniek.

Voordelen van remote care

Met remote care staat de patiënt dagelijks in contact met onze gespecialiseerde verpleegkundigen. Ook hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen voor controles, die kunnen op afstand worden gedaan.

Contact

De afdeling wordt bemand door twee verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in acute zorg. Zij zijn continu bezig met het beoordelen en het verwerken van de ontvangen gegevens. Op werkdagen zijn zij voor vragen telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 15.30 uur. Het kan voorkomen dat er tijdens vakanties afwijkende openingstijden zijn.

Afwijkende openingstijden

In de periode van 5 juli tot en met 23 juli (week 27, 28 en 29) is de remote care op woensdag en vrijdag afwezig. De overige dagen zijn zij telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Heeft u een vraag? Misschien kunt u het antwoord ook vinden op de pagina Veelgestelde vragen.

Telefoonnummers

Acute situatie, u heeft direct hulp nodig? Bel 112
Overige vragen tijdens kantooruren 040 - 239 70 94
Overige vragen buiten kantooruren 040 - 239 91 11

Deel deze pagina