Pulmonale Venen Isolatie (PVI)

Catharina Hart- en Vaatcentrum

Als u last heeft van de hartritmestoornis boezemfibrilleren, kunnen de specialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum u behandelen met Pulmonale Venen Isolatie (PVI). Onze artsen hebben veel ervaring met deze behandeltechniek en doen veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe manieren om boezemfibrilleren te behandelen.

Wat is Pulmonale Venen Isolatie (PVI)?

Bij de Pulmonale Venen Isolatie (PVI) isoleren onze hartspecialisten de vier longaders. De isolatie vindt plaats doordat er een kring van cellen rondom de longaders wordt dicht gebrand tijdens een katheterablatie.

Op de plaats waar de longaders dicht zijn gebrand, ontstaat na een aantal maanden littekenweefsel waardoor de chaos van elektrische prikkels niet meer kan worden doorgegeven. Daardoor stopt het boezemfibrilleren.

Bij een katheterablatie gaan we via de lies met meerdere katheters naar het hart en sporen we de oorzaak van hartritmestoornissen op. Deze techniek heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt."

dr. Lucas Dekker Cardioloog

Onderzoeken voor diagnose hartritmestoornissen

Eén of meerdere van deze onderzoeken hebben de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitgevoerd om bij u de hartritmestoornis boezemfibrilleren vast te stellen:

Wanneer wordt Pulmonale Venen Isolatie (PVI) uitgevoerd?

De longaders spelen bij veel mensen die last hebben van boezemfibrilleren een belangrijke rol bij het ontstaan en in stand houden van deze hartritmestoornis. Uit deze longaders komen snelle elektrische impulsen die vaak het boezemfibrilleren veroorzaken. Door een elektrische isolatie te maken tussen longader en linker boezem, kunnen deze impulsen de boezem niet meer in en blijft het hartritme rustig.

Ervaring met Pulmonale Venen Isolatie (PVI)

Het Catharina Hart- en Vaatcentrum is één van de toonaangevende ziekenhuizen van de wereld op het gebied van Pulmonale Venen Isolatie (PVI). De specialisten van ons hart- en vaatcentrum voeren per jaar ruim honderden complexe hartoperaties uit. Zij werken met geavanceerde apparatuur en verzorgen opleidingen voor hartspecialisten

Hoe verloopt de Pulmonale Venen Isolatie?

De chirurg brandt bij Pulmonale Venen Isolatie een cirkel rondom de longaders met een ablatieklem. Deze klem verhit het weefsel met behulp van radiogolven. Bij patiënten met langdurig boezemfibrilleren maakt de chirurg van het Catharina Hart- en Vaatcentrum vaak extra littekens op de linkerboezem. Deze littekens verkleinen de kans op terugkeren van het boezemfibrilleren.

Hartlounge

Ondergaat u binnenkort een hartbehandeling in het Catharina Ziekenhuis, zoals een Pulmonale Venen Isolatie (PVI)? Grote kans dat u zich moet melden in onze Hartlounge. In deze video geven we u informatie over uw bezoek aan de Hartlounge.

Deel deze pagina

Reacties op deze behandeling (3)

plaats reactie

Henk Hilhorst

Waardering

Op 27 september 2018 PVI in het Catharina Ziekenhuis, inmiddels een jaar geleden. Behandeling succesvol: al een jaar lang geen klachten meer, fantastisch.

Will Louwers

Waardering

Inmiddels een jaar verder na de pulmonaalvene ablatie. Mijn klachten zijn geheel weggebleven.

Jan Aarts

Waardering

Op 4 apr een isolatieopertie ondergaan. Diezelfde nacht last gehad van een versnelde ademhaling en een verhoogde polsslag. Waarvoor ik op 5 apr 's middags een cardioversie heb ondergaan. Nu 6 apr 's nachts heb ik weer hetzelfde probleem met de hartritmestoornissen.

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering