Boezemflutter

Bij boezemflutter trekken de boezems van uw hart te snel samen. Boezemflutter lijkt op boezemfibrilleren. Bij de hartritmestoornis boezemfibrilleren is uw hartritme chaotisch en heeft u een onregelmatige hartslag. Bij boezemflutter is het hartritme juist regelmatig, alleen wel extreem hoog. Wel 240 tot 340 slagen per minuut. Normaal gesproken is het hartritme bij een volwassene 60 tot 70 slagen per minuut.

Boezemflutter ontstaat vaak als complicatie na een hartinfarct. Ook een eerdere ablatie kan later opnieuw boezemflutter veroorzaken. De oorzaken van de hartritmestoornis boezemfibrilleren kunnen ook zorgen voor boezemflutter. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Een gaatje tussen de boezems (ASD)
  • Een complicatie na een hartinfarct
  • Een schildklieraandoening

Onderzoeken

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om boezemflutter bij u vast te stellen:

Behandeling

Boezemflutter kunnen onze specialisten behandelen met medicijnen, cardioversie of met ablatie. In ons Hart- en Vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen met hartklachten. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van boezemflutter en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en Vaatcentrum van ons ziekenhuis.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden