Als uw hartboezems te snel samentrekken, kunt u last hebben van boezemflutter. Onze hartspecialisten kunnen deze veelvoorkomende hartritmestoornis behandelen in het Catharina Hart- en Vaatcentrum.

Wat is boezemflutter?

Bij boezemflutter trekken de boezems van uw hart te snel samen. Boezemflutter lijkt op boezemfibrilleren. Bij de hartritmestoornis boezemfibrilleren is uw hartritme chaotisch en heeft u een onregelmatige hartslag. Bij boezemflutter is het hartritme juist regelmatig, alleen wel extreem hoog. Wel 240 tot 340 slagen per minuut. Normaal gesproken is het hartritme bij een volwassene 60 tot 70 slagen per minuut.

Behandeling

Boezemflutter kunnen onze specialisten behandelen met medicijnen, cardioversie of met ablatie.

Voor mijn ablatie was ik in het Catharina Ziekenhuis aan het juiste adres. Ik werd behandeld door specialistische cardiologen en kreeg daarna zeer goede verpleging en nazorg!”

Eric Sleutjes uit Schijndel onderging een ablatie in het Catharina Hart- en Vaatcentrum.

Dit zijn andere mogelijke oorzaken van boezemflutter:

  • Een gaatje tussen de boezems (ASD);
  • Een complicatie na een hartinfarct;
  • Een schildklieraandoening.

Een hartritmestoornis kan een negatieve invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Na de behandeling in het Catharina Hart- en Vaatcentrum is de kans groot dat u uw ‘oude leven’ zonder hartritmestoornis weer kunt oppakken."

dr. Lukas Dekker Cardioloog

Wat is de oorzaak van boezemflutter?

Boezemflutter ontstaat vaak als complicatie na een hartinfarct. Ook een eerdere ablatie kan later opnieuw boezemflutter veroorzaken. De oorzaken van de hartritmestoornis boezemfibrilleren kunnen ook zorgen voor boezemflutter.

Onderzoeken naar boezemflutter

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om boezemflutter bij u vast te stellen:

Nieuwste behandelmethoden boezemflutter

In ons Hart- en Vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen met hartklachten. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van boezemflutter en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en Vaatcentrum van ons ziekenhuis.

Deel deze pagina