Communicatie in complexe situaties

In de dagelijkse praktijk voeren artsen tal van gesprekken met patiënten. Artsen dragen niet alleen informatie over, maar worden soms ook met complexe situaties met heftige emoties, lastige vragen en prikkelende opmerkingen geconfronteerd. Goede communicatievaardigheden zijn dan van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat het oordeel van patiënten over de dienstverlening sterk bepaald wordt door de communicatie met hun arts.

Wat leer je?

In de training ligt de focus op enkele kerncompetenties. Je leert medische informatie goed met patiënten en familie te bespreken. Daarnaast leer je goed te luisteren en op een efficiënte manier relevante patiënten informatie te verkrijgen. Wij gaan in op complexe situaties zoals slecht nieuws geven, met weerstand omgaan, orgaan -en/ of weefseldonatie.

Voor wie?

Er is een training voor:

  • beroepsgroep aios en medisch specialisten en
  • beroepsgroep Verpleegkundig specialisten.

Inhoud

De dagelijkse praktijk is ons uitgangspunt. Discussie en simulatie worden afgewisseld met theoretische onderdelen. Het is een juist balanceren tussen professionele afstand en betrokkenheid. Met behulp van een ervaren acteur experimenteer je in een veilige omgeving met nieuwe technieken en ontvangje concrete feedback op jouw wendbaarheid als arts.

Duur en cursusdata

De cursus duurt één dag, van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Training wordt op aanvraag voor groepen gegeven.

Praktische informatie

Type Beschrijving
Accreditatie Voor aios is deze cursus niet geaccrediteerd.
Voor Verpleegkundig Specialisten is voor deze cursus accreditatie aangevraagd.
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 8 deelnemers.
Kosten € 283,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.
Contact

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl


Inschrijven


terug naar het cursussen & trainingen overzicht