Stomazorg

en Stomazorg verkorte "light" cursus

Als verpleegkundige ben je voor een stomapatiënt vaak het eerste aanspreekpunt. Stomazorg vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. In deze cursus leer je alles over de theorie en praktijk van stomazorg.

Voor wie?

Verpleegkundigen en verzorgenden die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met stomazorg.

Inhoud

De cursus richt zich op de verzorging van de stomata. Ook is er aandacht voor complicaties en begeleiding van de patiënt. De cursus wordt via een e-learning programma aangeboden. Het theoretische gedeelte bestudeer je in de digitale leeromgeving. Daarna doe je een theorietoets. Het behalen van deze toets geeft toegang tot de praktijkmiddag. Aan het eind van deze middag vindt een toetsing plaats. In de praktijkles komen de volgende onderwerpen aan bod: basiszorg, knippen en plakken, een casusbespreking en complicaties met bijbehorende interventies.

Cursusdata

Deze cursus wordt gepland bij voldoende aanmeldingen.


Stomazorg: verkorte "light" cursus

Deze verkorte light cursus is speciaal ontwikkeld om de kennis voor verpleegkundige omtrent stomazorg op te halen. In het theoretische gedeelte bestudeer je in de digitale leeromgeving de basale theorie over stomazorg. Na het doorlopen van de theorie volgt een praktijkmiddag. Dan wordt aan de hand van casussen de verzorging van de stomata en de diverse stomata met bijbehorende problematiek besproken. Verder is er aandacht voor complicaties en begeleiding van de patiënt.

Cursusdata

Deze cursus wordt gepland op aanvraag.

Praktische informatie

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 4 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Verkorte "light" cursus, voor verpleegkundigen: 2 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.
Kosten € 195,00 per persoon. De verkorte "light" cursus kost € 176,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.
Contact

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl


Inschrijven


terug naar het cursussen & trainingen overzicht