Open dag Catharina Oncologiecentrum succes

De open dag van het Catharina Oncologiecentrum is zaterdag 6 oktober succesvol verlopen. 250 bezoekers namen een kijkje achter de schermen van het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De bezoekers waren zeer te spreken over de prettige sfeer die het oncologiecentrum uitstraalt. De expositie van design-studente Sonia Kneepkens, die kanker door middel van tekeningen en uitspraken van patiënten bespreekbaar wil maken, kreeg veel lof. Ook de verwendag van het Mammacentrum was een succes. Honderd patiënten met borstkanker die in behandeling zijn of waren bij het Mammacentrum werden zaterdag in de watten gelegd en beleefden een ontspannende dag.

Op de informatiemarkt tijdens de open dag werden de bezoekers uitgebreid geïnformeerd over onder meer oncologische zorg, het sociaal-emotionele aspect van kanker en de uitgebreide screening van darmkanker. Ook was er veel belangstelling voor de nieuwe behandeling van borstkanker. Het Catharina Ziekenhuis is deze maand begonnen met bestraling tijdens de borstoperatie. Dat betekent dat patiënten na de operatie niet meer wekenlang dagelijks voor hun behandeling naar het ziekenhuis moeten komen.

Medewerkers van het oncologiecentrum namen de bezoekers letterlijk mee achter de schermen. Zo kon er een kijkje genomen worden op de dagbehandeling chemotherapie en bij de bestralingsruimtes.

Oncologieweek Catharina Ziekenhuis
De open dag is onderdeel van de Oncologieweek in het Catharina Ziekenhuis. De komende week worden in het ziekenhuis speciale scholingsbijeenkomsten gehouden voor medewerkers. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 oktober worden in De Wintertuin in het Catharina Ziekenhuis drie informatieavonden gehouden voor patiënten, hun partners en vrienden. Elke avond belicht een deskundige uit het ziekenhuis een ander onderwerp.

• Maandag 8 oktober: ‘Je bent klaar en dan…’ over kanker en de terugkeer in werk en de maatschappij.
  • Woensdag 10 oktober: ‘Pijn? Daar kunnen we veel aan doen’ over pijn tijdens en na de behandeling van kanker.
  • Donderdag 11 oktober: ‘Kanker heb je niet alleen’ alleen voor partners van oncologiepatiënten.

Alle informatieavonden beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar infocongresbureau@catharinaziekenhuis.nl. De expositie van Sonia Kneepkens is nog tot en met eind oktober in het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis te bezichtigen.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis